Logisch? Leren van drogredeneringen’ met Hendrik Kaptein

Over de kunst van het logisch redeneren en het herkennen van foutieve argumentatie en drogredeneringen gaat ‘Logisch? Leren van drogredeneringen’, het nieuwste boek van Hendrik Kaptein.

Hendrik Kaptein studeerde (rechts)filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, alwaar hij promoveerde op de grondslagen van ethiek en ethisch denken. Op wetenschappelijk gebied houdt hij zich in het bijzonder bezig met de beroepsethiek voor juristen, strafrechtstheorie en juridische argumentatie. Dr. Hendrik Kaptein is daarnaast als gastmedewerker verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Aan de vooravond aan het vak Moot Court geeft Hendrik Kaptein een lezing over logisch redeneren een lezing.

Hierbij nodigen wij jou, als lid, uit om vrijdagavond 9 maart aanwezig te zijn bij dit voor leden exclusieve evenement. Het begint om18:15 uur en zal plaats vinden in B0.17, KOG.

Aanmelden (Enkel voor leden van Justus Lipsius Bachelor) doe je door een e-mail te versturen naar [email protected].

Programma:

17:45 uur            Deuren open
18:15 uur            Opening door Marieke Mohaboe, voorzitter van Justus Lipsius Master
18:20 uur           Lezing door Hendrik Kaptein
18:50 uur           Voorbereiden van een aantal stellingen
19:00 uur           Debat
19:45 uur           Sluiting door Roeland Spruyt, voorzitter van Justus Lipsius Bachelor
Tijdens het evenement ga je dus zelf aan de slag met juridisch redeneren. Bovendien maak je ook kans op één van de drie exemplaren van Kapteins nieuwste boek (zie voor meer informatie https://www.bju.nl/juridisch/catalogus/logisch-leren-van-drogredeneringen-1-2017)!