Justus Lipsius Boekenclub Tweede semester 2019-2020

Gedurende het tweede semester gaan we weer verder met de Justus Lipsius Boekenclub. Nadat we ons in het eerste semester hebben gebogen over Aristoteles’ Politica, zullen we ons tijdens het tweede deel van het studiejaar bezig gaan houden met een gigant uit de moderne filosofie: Immanuel Kant.

Van Kant gaan we de Prolegomena en de Fundering voor de metafysica van de zeden lezen, waardoor we ingeleid worden in zowel de metafysica als de ethiek/politieke filosofie van deze grote Duitse denker.

Onze gids is wederom mr. Gerard Versluis, die momenteel promoveert op Aristoteles en Kant en al jaren docent Rechtsfilosofie is aan onze universiteit. De laatste vier bijeenkomsten zullen in verband met de maatregelen genomen ter bestrijding van het coronavirus niet langer plaatsvinden op het KOG, maar online via het programma Zoom.

  1. Maandag 18 februari 2020, Prolegomena 1-12, §22, §38-39
  2. Maandag 30 maart 2020, Fundering voor de metafysica van de zeden, Inleiding en Hoofdstuk I
  3. Maandag 6 april 2020, Fundering voor de metafysica van de zeden, Hoofdstuk II
  4. Dinsdag 13 april 2020, Fundering voor de metafysica van de zeden, Hoofdstuk II en III
  5. Dinsdag 20 mei 2020, Uitloop

Aangezien deze reeks van de Boekenclub over Kant vol zit is aanmelden helaas niet meer mogelijk. Houd deze pagina en ons Twitteraccount (@LipsiusJustus) in de gaten voor aankondigingen van nieuwe reeksen.